Telefoon: 0648988881
info@lottedehaan.nl
 

Jonge paarden

Home » Jonge paarden

Bereid je jonge paard voor op een carrière als rijpaard

Het hebben van een jong paard is een groot bezit. Je gunt hem het allerbeste en je wilt in de toekomst samen genieten van alle mooie dingen die de paardensport te bieden heeft. Hoe fijn zou het dan zijn als jij hem zelf een goede start kan geven? Door een jong paard stap voor stap nieuwe dingen aan te bieden vanaf de grond kun je hem goed voorbereiden op zijn carrière als rijpaard. Ik geloof hierbij dat de basis ligt in een goede samenwerking en communicatie tussen jou en het paard

Samenwerking
zorgt voor wederzijds respect

Stap voor stap
nieuwe dingen introduceren

Communicatie
met je paard staat centraal

Begin op de grond
voor een goede basis

Jonge paarden trainingen

Tijdens de jonge paarden trainingen leer je hoe jij je jonge paard op een paardvriendelijke en respectvolle manier kunt voorbereiden op het zadelmak maken. Tijdens de trainingen zorg je voor een goede basis waar jij en paard je zijn hele leven profijt van zullen hebben. En hoe leuk is het om je paard te leren kennen? Hoe leert hij? Hoe gaat hij om met spanning? Wat heeft hij nodig in een training? Op die manier kun je hem nu en in de toekomst door uitdagende situaties heen helpen. Bijvoorbeeld wanneer je koeien tegenkomt op buitenrit, hij de dierenarts spannend vindt of je voor het eerst samen op wedstrijd gaat. De kosten voor een jonge paarden training zijn €35 inclusief btw, exclusief reiskosten.

 

Grondwerk

Grondwerk & Loswerken

Schriktraining

Schrik- en obstakeltraining

Eerste zadel

Het eerste zadel

Longeren dubbele lijnen

Longeren met dubbele lijnen

Wil jij graag je jonge paard voorbereiden op zijn carrière als rijpaard? Meld je dan hier aan

Eline & Mish

“Ik ben in het bezit van een arabische merrie, inmiddels vier jaar, ingereden en erg braaf. Dat laatste is voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest, want ze is niet altijd de makkelijkste geweest; om je heen dribbelen en stuiteren, op wandeling buiten alles eng vinden, het absoluut vertikken om over vreemde ondergronden te lopen, enzovoorts. Zolang alles binnen haar veilige zone bleef was er niks aan de hand, maar zodra je daarbuiten probeerde te komen had je een lastige aan haar.

Tegenwoordig kan ik aan de hand bijna alles met haar, kan ik alleen met haar rijden, aan een losse teugel op buitenrit, loopt ze zo de trailer op, en nog veel meer. Ik kan met aardig wat zekerheid zeggen dat een behoorlijk deel daarvan te danken is aan de lessen van Lotte de Haan. We hebben bij haar verschillende lessen gevolgd; algemeen grondwerk, dubbele lijnen, schrik- en obstakeltraining, we zijn een wandeling door de omgeving gaan maken, en ze heeft ons in een tweetal sessies geholpen met trailerladen.

Lotte heeft mijn paard zoveel handvatten gegeven om op een fijne manier om te gaan met alle situaties die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Het is een super basis geweest voor de opleiding tot rijpaard en ik heb nog dagelijks veel profijt van de dingen die ze ons geleerd heeft.”

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur me dan gerust een bericht